preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gundulića Zagreb

Login
TERENSKA NASTAVA

17. 12. 2021.

OBJAVLJEN JE JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE TERENSKE NASTAVE

OTVARANJE PONUDA - U PETAK, 14. 1. U 10.35

ODABRANE PONUDE

RODITELJSKI SASTANAK ODGAĐA SE DO DALJNJEGA

RADIO 23a

KLIKNI I SLUŠAJ!

PREHRANA I BORAVAK

UPLATNICE ZA PREHRANU I BORAVAK ZA PROSINAC POSLANE SU NA E-ADRESE RODITELJA.

MOLIMO RODITELJE KOJI NISU PRIMILI UPLATNICE, DA SE JAVE U RAČUNOVODSTVO ŠKOLE (ili na adresu e-pošte: ljiljana.crnogaj-marendic@skole.hr).

MOLE SE RODITELJI DA PROVJERE JESU LI DOBILI UPLATNICE ZA 12. MJESEC.

STRUČNI SKUPOVI

ZBORNIK RADOVA

SLUŽBENI GLASNIK

PROGRAM JAVNIH POTREBA U OSNOVNOM ODGOJU I OBRAZOVANJU GRADA ZAGREBA ZA 2020. 

  • PREHRANA
  • PRODUŽENI BORAVAK
  • OLAKŠICE

 

PRATITE NAS

FACEBOOK STRANICA ŠKOLE

 


 

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi
ZAŠTITA

PLAN EVAKUACIJE ZA NAŠU ŠKOLU

UČIONICE

ŠKOLSKO DVORIŠTE


UPUTE U SLUČAJU POTRESA - GRAD ZAGREB

PRIPREMI SE!

SEIZMOLOŠKA SLUŽBA


NETIQUETTE - ZAŠTITA NA INTERNETU


SVE ŠTO TREBATE ZNATI O PRANJU RUKU


U SLUČAJU SUMNJE NA COVID NAZOVITE:

 - OBITELJSKOG LIJEČNIKA

- ŠKOLSKOG LIJEČNIKA:

Služba za školsku medicinu

Laginjina 16

4843 049


 

RADNO VRIJEME

RADNO VRIJEME RAVNATELJA I ŠKOLSKE PSIHOLOGINJE

SNIMI I UČITAJ QR KOD!


 

Slobodne aktivnosti

SLOBODNE AKTIVNOSTI U NASTAVNOJ GODINI 2016/2017.  

  IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

      Obavještavamo roditelje da ćemo ove školske godine malo drugačije organizirati izvannastavne aktivnosti u nižim razredima. Sve će se aktivnosti odvijati jedan dan u tjednu (SRIJEDA)  u 12,30 h a u njih će biti uključeni svi učenici 1.-3. razreda, dok će četvrtaši moći birati aktivnost. Iznimka će biti Mala sportska škola koja će se održavati utorkom i četvrtkom od 14,45- 15,30 sati.   Učenici mogu birati slijedeće slobodne aktivnosti, koje će za učenike biti besplatne:

Stvaralačko-istraživačko-matematička grupa

Učenici 2.-4.razreda će pod vodstvom učiteljice Andree Caharija Jagatić rješavati logiĉke zadatke i razvijati kreativnost.U manjim će grupama na zabavan način učiti kako postaviti i analizirati problem, isplanirati njegovo rješavanje odabirom odgovarajućih postupaka, riješiti ga te interpretirati i vrednovati rješenje i postupak. Na taj će način razvijati kognitivne sposobnosti, samopouzdanje i sigurnost u osobne sposobnosti.

Radionica kreativnog i zdravog življenja (domaćinstvo)

Voditeljica Hajnalka draganić će upoznati učenike s osnovnim kućanskim poslovima kao što su kuhanje, šivanje, kukičanje, čiščenje, briga o uređenju okoliša i uzgoju biljaka. Upoznat će ih s potrebom očuvanja zdravlja i prevencije bolesti, te naglasiti važnost higijene u svakodnevnom životu, osnovama bontona. Razvijat će motoriku kroz kreativan rad.Provodit će nastavu kroz niz praktičnih aktivnosti u školi i oko škole.

Literarna grupa nižih razreda

Voditeljica Anita Letica -  učenici će kroz govorne i pismene vježbe, te čitanje književnih i umjetničkih djela razvijati ljubav prema materinskom jeziku, čistoći i pravilnosti govora i pisanja te njihovoj pravilnoj uporabi. Osposobit će se za govornu i pisanu komunikaciju, samostalno izražavanje, njegovati  pisani i uredni rukopis, razvijati  sposobnost čitanja, razumijevanje i doživljavanje književnog teksta. Sudjelovat će u stvaranju školskih novina, izradi prezentacija i izlagati svoje uratke na školskim panoima.

Dramska grupa

Grupu će voditi učiteljice Henrieta Herjavec Rubčić i Silvija Šikman Matijević. Rad u ovoj grupi zainteresiranim će učenicima omogućiti proširivanje znanja, osposobljavati ih za usvajanje dramskih vještina i korištenje  različitih metoda rada. Proučavat će igrokaze, izrađivati kostime i scenografiju, te se pripremati za nastupe na školskim svečanostima. 


Korektivna gimnastika

Ovu skupinu učenika nižih razreda vodi učiteljica Jasminka Butorac. Učenicima koji se u svakodnevnom životu ne bave sportom i trebaju više tjelesnih aktivnosti organizirat će se grupa u kojoj će vježbati i poticanje na sportske aktivnosti, radi stjecanja navika bavljenja sportom i poboljšanja zdravstvenog statusa. Razvijat će sportski duh i ljubav prema sportu te timski rad.

Debatni klub

Ovu novu aktivnost u sedmim i osmim razredima također vodi naša knjižničarka Iskra. Na svakom se sastanku odabere po jedna tema koja se onda prodiskutira i vodi u obliku debate. Učenici vole ovakav oblik rada koji ih uči komuniciranju i izražavanju vlastitog mišljenja.

 

Likovna grupa
Likovnu grupu za učenike nižih razreda vodit će ove godine učiteljica Anka kričković, dok učiteljica  likovne kulture Darija Odorčić Matijević okuplja nadarene učenike viših razreda. Svi oni svojom kreativnošću uljepšavaju naš školski prostor, uređuju panoe i hodnike.


      

Mali istraživači       

Ovu grupu malih prirodoslovaca koji provode eksperimente i proučavaju pojave iz područja fizike, kemije i biologije ali na nivou nižih razreda, vode učiteljice Sanela Škevin i Lucija Mihić. Učenici uživaju u novim spoznajama i polako se pripremaju za znanstveno-istraživački rad.

                    
Veliki  i mali zbor
Vodi ga učiteljica glazbene kulture Ljiljana Paraman i okuplja tridesetak učenika  nižih i viših razreda. Zbor je neizostavan na svakoj školskoj priredbi i proslavi.
 


Crveni križ i prva pomoć
Podmladak Crvenog križa vodi učiteljica Anita Vidović. Grupa se uključuje u razne oblike prikupljanja pomoći i u humanitarne akcije koje provodi Crveni križ grada Zagreba.
Prvu pomoć u koju su uključeni učenici sedmih razreda vodi učiteljica prirode i biologije Iva Krajačić Sokol. Učenici će usvojiti teorijske sadržaje prve pomoći te naučiti kako pomoći ozlijeđenoj i unesrećenoj osobi.

  

Origami

Ovu kreativnu grupu za učenike nižih razreda vodi učiteljica Martina Grgec. Smatrali smo da učenicima trebamo ponuditi što više kreativnih motoričkih aktivnosti koje će kod njih razvijati maštu i smisao za lijepo  uz ugodno druženje i zajedništvo.

      

Kreativna matematička radionica

Voditeljice grupe su psihologinja Irena Rasonja i učiteljica matematike Brigita Peček, koje će s učenicima viših razreda u radionicama rješavati logičke zadatke i  razvijati kreativnost. Razvijat će  i unapređivati način razmišljanja i zaključivanja kod učenika. Razvijat će kognitivne sposobnostii  samopouzdanje.


Gljivarsko - ekološka grupa
Okuplja sve učenike koje vodi ljubav prema prirodi i želja za njezinim očuvanjem, te interes za upoznavanjem gljiva našeg područja. Voditelj  grupe je učitelj Dubravko Furlan.  Njezini članovi često idu na izlete u prirodu na kojima su dobrodošli i roditelji! Izložba gljiva koja će se održati u Studentskom centru po završetku će se preseliti u našu školu. U rano proljeće organiziramo informiranje javnosti o štetnosti branaja samoniklog bilja i trgovanja samoniklog i zaštićenog i ugroženog cvijeća i bilja. Redovito posjećujemo Botanički vrt, izložbe gljiva i dr.
      

Zdravstvena grupa
Grupa objedinjuje učenike koji svojim djelatnostima promiču zdravstvenu kulturu i potiču život bez sredstava ovisnosti. Učenici 7. i 8. razreda pod vodstvom učiteljice Ive Krajačić Sokol pohađaju tečajeve, radionice i tribine koje se održavaju u prostorijama Službe za reproduktivno zdravlje u Dječjoj bolnici u Klaićevoj ulici. Uključeni su i u program "Mladi za Mlade". Već osmu godinu održavaju tribine o prednostima nepušenja pod nazivom "Nepušenje - puniji doživljaj života".
Učenici 8. razreda povodom 1. prosinca, Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a već niz godina organiziraju predavanja i tribine pod nazivom „Nemojte umrijeti zbog neznanja“. Svake školske godinmladi edukatori iz 8. razreda pripremaju poučnu tribinu s Power Point prezentacijom koju uspješno provode i u drugim zagrebačkim osnovnim školama.

   

 

Program G L O B E
   Program GLOBE (globalno učenje i opažanje za dobrobit okoliša) pokrenut je 22. travnja, na Dan planeta Zemlje, 1994. godine.
   Naša škola uključena je u program u proljeće 1996. godine. GLOBE je do sada okupio osamdesetak zemalja svijeta s preko 6000 škola.
U okviru tog programa  učenici mjere i bilježe podatke iz neposrednog okoliša (meteorološke, hidrološke, biološke) i upućuju ih putem interneta u američku znanstvenu bazu NOAA, gdje se pristigli podaci obrađuju i koriste za izradu vizualizacije i modela za bolje razumijevanje i tumačenje kako globalnog okoliša, tako i lokalnih specifičnosti. Sudjelujući u ovom programu, učenici dolaze do novih spoznaja o okolišu i razvijaju pozitivan stav prema prirodi koja nas okružuje.
   Skupinu vodi učiteljica geografije Mirjana Vasilj,  a informatičku podršku daje učiteljica Jasna Atanasov.

    Od SPORTSKIH AKTIVNOSTI učenicima se za sada nude : Mala sportska škola ( za učenike nižih razreda),  odbojka, rukomet i nogomet (5. - 8.razreda), košarka ( "Vučići" - podmladak Cibone), karate ( Karate klub Princ), šah. Raspored aktivnosti određuju treneri i o tome obavještavaju učenike.

     

 

  

 
preskoči na navigaciju