2020-08-29 14:28:38

S NADOM U BOLJE SUTRA

Iako je prethodnih pola godine u životu naše škole bilo prepuno raznih izvanrednih poteškoća i izazova, naša škola u novu školsku godinu ulazi s puno dobrih vijesti. Od ukupno sedam Erasmusovih projekata u našoj su trenutno aktivna četiri: projekt DEAL pri samom je kraju (pod voditeljstvom koordinatora učitelja Ivana Igića), projekt ON THE TRACES OF THE ANCIENT EUROPE  na pola je puta (pod voditeljstvom koordinatorice učiteljice Natalije Rogoznice Nađ) i dva nova projekta koja s realizacijom kreću od 1. rujna 2020 godine. Jednome je naziv WONDERS OF WATER IN SCIENCE AND NATURE, a vodi ga koordinatorica učiteljica Sanela Škevin. Drugi vodi koordinatorica učiteljica Henrieta Herjavec Rubčić, a projekt se zove M-LEARNING. Velike čestitke našim učiteljima koji pored svog osnovnog učiteljskog posla pokazuju iznimnu motivaciju za napredovanjem kako na svom osobnom i profesionalnom planu  tako i na dobrobit škole u cjelini. O svim aktualnim projektima više ćete moći pročitati i na našoj Facebook stranici.

Osim ulaganja u odgoj i obrazovanje naših učenika i u podizanje kvalitete pedagoškoga rada naših učitelja, u školu su se u protekla dva mjeseca uložila i značajna financijska sredstva u svrhu poboljšanja kvalitete životnoga prostora škole. Konačno je zamijenjena sva vanjska drvena stolarija kvalitetnom pvc-alu stolarijom, a sanirane su sve pukotine nastale kao posljedica potresa. Hvala Gradskom uredu za obrazovanje na podršci i razumijevanju i u tom segmentu školskoga života.

U sklopu CARNET-ove II. faze projekta e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće u našoj je školi provedena izgradnja potpuno nove lokalne računalne mreže. Nova će mreža omogućiti pristup internetu iz svake učionice, a prema projektu predviđeno je postavljanje dviju pametnih ploča.

Još je puno planova, što idejnih što započetih, o kojima ćete i dalje saznavati na našim mrežnim stranicama kao i preko rada raznih stručnih i savjetodavnih tijela Škole. S nadom u bolje sutra započet ćemo još jednu školsku godinu, a prve konkretne informacije o detaljima organizacije nastave i školskoga života u novoj školskoj godini bit će objevljene početkom idućega tjedna.


Osnovna škola Ivana Gundulića Zagreb