preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gundulića Zagreb

Login
TERENSKA NASTAVA

JAVNI POZIV

Povjerenstvo za provedbu višednevne terenske nastave objavljuje javni poziv za višednevnu terensku nastavu osmog razreda. Rok za dostavu ponuda je 15 radnih dana od dana objave - od 19. listopada 2018. godine do 9. studenoga 2018. godine. Detalje javnoga poziva možete vidjeti pod poveznicom

OBRAZAC POZIVA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE.

SLUŽBENI GLASNIK

PROGRAM JAVNIH POTREBA U OSNOVNOM ODGOJU I OBRAZOVANJU GRADA ZAGREBA ZA 2018. 

  • PREHRANA
  • PRODUŽENI BORAVAK
  • OLAKŠICE

 

KUĆNI RED ŠKOLE

VAŽNO!

PRILIKOM DOLASKA U ŠKOLU

PRATITE NAS

FACEBOOK STRANICA ŠKOLE

 


 

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi
INFORMACIJE

INFORMACIJE ZA RODITELJE


PREDMETNI UČITELJI


RAZREDNICI


RADNO VRIJEME

RADNO VRIJEME RAVNATELJA I ŠKOLSKE PSIHOLOGINJE

SNIMI I UČITAJ QR KOD!


 

Školske novine

15 godina školskog lista ZADNJA KLUPA

''Zadnja klupa'' učenički list OŠ Ivana Gundulića krajem prošle školske godine 2013./2014. navršio je punih 15 godina izlaženja. Prvi broj izašao je u siječnju školske godine 1999./2000. i prvih je godina objavljivan jednom godišnje, potom po dva te zadnjih godina tri, a bilo je i godina kada su izašla i četiri broja. S prošlogodišnja tri broja ukupno je objavljeno 40 brojeva. Od početka izlaženja list ima stalne rubrike na 20 stranica i umnožavan je fotokopiranjem u crno-bijeloj tehnici s izuzetkom tri broja koji su tiskani. Broj 26 objavljen je na 32 stranice i u potpunosti je tiskan u boji te darovan svim učenicima škole povodom desete obljetnice izlaženja najdugovječnijeg učeničkog lista u povijesti škole. Broj 31 također je tiskan u boji, na 20 stranica, povodom 15 godina djelovanja hrvatsko-mađarskog odjeljenja u našoj školi. Prošle školske godine povodom 15-te godišnjice našeg lista i povodom Healthy P.I.C.N.I.C. projekta, kada smo bili domaćini toga međunarodnog susreta, također je tiskan u boji broj 39 Zadnje klupe na 24 stranice.

 

Zadnju klupu je pokrenuo Pavao Jerolimov, učitelj fizike i tehničke kulture, i uređuje je od prvog broja do danas kao glavni i odgovorni te likovno-grafički urednik. Osnovna nakana pokretanja lista bila je poticanje učenika na likovno, literarno i fotografsko stvaralaštvo te razvijanje kritičkog razmišljanja o pročitanim knjigama, odslušanoj glazbi na nosačima zvuka ili koncertima, pogledanim kazališnim predstavama, filmovima, putovanjima itd., te nadasve na formiranju ispravnih stavova o svijetu u kojem žive. Školski list ima i svojevrsnu dokumentarnu ulogu, samim time i vrijednost, jer se bilježe gotovo svi važniji školski događaji, ili tekstom ili fotografijom.

 

Svaki broj ima stalne rubrike još od prvog broja. Na naslovnici su naziv i podaci o broju te godištu lista, a na cijeloj stranici je uglavnom dječji crtež ili fotografija nekog važnog događaja u vrijeme objavljivanja pojedinog broja. Na drugoj stranici je impresum i sadržaj lista te Riječ urednika. Svaki broj Zadnje klupe na trećoj stranici ima temu broja, i uglavnom su to ankete na temu upisa u srednje škole, provođenju slobodnog vremena, dječjim pravima, temama iz zdravstvenog odgoja itd. Rubrika ''Od prve do zadnje klupe - od razreda do razreda'' smotra je odabranih likovnih i literarnih radova učenika od I. do VIII. razreda. Na dvije do tri posljednje stranice te rubrike učenici-novinari opisuju raznovrsne akcije i događaje u i izvan škole, posjete književnika, izlete, natjecanja, učenička predavanja itd. Na stranici naslovljenoj ''Pročitali smo za vas'' učenici preporučuju knjige koje su pročitali a nisu u obaveznoj školskoj lektiri. U rubrici ''Učenici putopisci'' daju opise putovanja koje su ostvarili ili s roditeljima ili sa svojim razredom. Na dvije stranice ''Glazba, film, kazalište'' učenici daju svoje kritike i osvrte na preslušane glazbene CD-e, koncerte, pogledane filmove te posjete kazališnim predstavama tijekom školske godine. Na tim stranicama objavljuju se i top liste vezanih za najpopularnije pjesme, te pročitane knjige i odgledane filmove u tom razdoblju za učenike od V. do VIII. razreda. Dvije stranice ''Slikopisa'' su fotografski zapisi niza događanja u i izvan škole s kratkim najčešće simpatičnim i šaljivim tekstualnim komentarom. Puno ozbiljnija je stranica ''Tko pita, ne skita'' gdje učenici iz broja u broj postavljaju brojna i raznovrsna pitanja od kojih kako kaže urednik boli glava. Kažimo da i učitelji imaju mogućnosti pisanja za školski list, pa tako urednik Pavao Jerolimov ima dvije stalne stranice naslovljene: ''Književnici za djecu'' i ''Povijest stripa''. U izvedbi Zadnje klupe samo za osmaše te dvije rubrike zamijenjene su rubrikom ''Listamo stare brojeve Zadnje klupe''. Naime, treći broj Zadnje klupe koji se objavljuje u školskoj godini u potpunosti je posvećen osmašima kao svojevrsna uspomena na njihovih osam godine provedenih u OŠ Ivana Gundulića. U taj broj uvršteni su samo njihovi likovni i literarni radovi uz nezaobilazan vremeplov, tj. tko je sve pohađao taj razred u osam godina školovanja, te tko im je sve predavao od I. do VIII. razreda, kao i popis pedagoško-administrativnog i tehničkog osoblja u tom razdoblju.

 

Naš učenički školski list Zadnja klupa, od prvog dana kada je pokrenut sudjeluje na smotri LiDraNo (literarno, dramsko i novinarsko stvaralaštvo učenika) s promjenjivim uspjehom. Istaknimo na kraju kako je zadivljujuć popis učenika i učitelja koji su sudjelovali ili sudjeluju u stvaranju Zadnje klupe od njenih početaka do danas, što potvrđuje kako je većina učitelja i gotovi svi učenici od I. do VIII. razreda sudionici njenog oblikovanja te ne treba čuditi kako Zadnja klupa izlazi trokratno u školskoj godini i što je najdugovječniji list OŠ Ivana Gudnulića.

 

 

 

 

 

 

 
preskoči na navigaciju