preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gundulića Zagreb

Login
TERENSKA NASTAVA

JAVNI POZIV

Povjerenstvo za provedbu višednevne terenske nastave objavljuje javni poziv za višednevnu terensku nastavu osmog razreda. Rok za dostavu ponuda je 15 radnih dana od dana objave - od 19. listopada 2018. godine do 9. studenoga 2018. godine. Detalje javnoga poziva možete vidjeti pod poveznicom

OBRAZAC POZIVA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE.

SLUŽBENI GLASNIK

PROGRAM JAVNIH POTREBA U OSNOVNOM ODGOJU I OBRAZOVANJU GRADA ZAGREBA ZA 2018. 

  • PREHRANA
  • PRODUŽENI BORAVAK
  • OLAKŠICE

 

KUĆNI RED ŠKOLE

VAŽNO!

PRILIKOM DOLASKA U ŠKOLU

PRATITE NAS

FACEBOOK STRANICA ŠKOLE

 


 

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi
INFORMACIJE

INFORMACIJE ZA RODITELJE


PREDMETNI UČITELJI


RAZREDNICI


RADNO VRIJEME

RADNO VRIJEME RAVNATELJA I ŠKOLSKE PSIHOLOGINJE

SNIMI I UČITAJ QR KOD!


 

Projekti

Ove smo godine ponovo osmislili nekoliko vrlo interesantnih projektata. To su:

 

COMENIUS PROJEKT HEALTHY P.I.C.N.I.C.

PODPROJEKTI :

ZDRAVI NAČIN ŽIVOTA

Cilj projekta je usvojiti zdrave životne navike i razumjeti kako prehrana, tjelesna aktivnost i odluke o izbjegavanju sredstava ovisnosti utječu na mentalno, emocionalno i socijalno zdravlje. Kroz projekt učenici će razvijati komunikacijske kompetencije, samopoštovanje i donositi osviještene i odgovorne odluke.

Učenici : 5. -8. razred; voditeljica – učiteljica prirode/biologije

 

ZDRAVI PIKNIK I IGRE NA JARUNU

Cilj projekta je boravak na otvorenom, druženje roditelja, učenika i učitelja uz igre i zdravu prehranu. Jedan od Piknika bit će organiziran u svibnju kada ćemo ugostiti učenike i učitelje iz partnerskih zemalja.

Učenici – svi razredi; voditeljice – Comenius tim učitelja i roditelja.

 

PROJEKT „VRTEK“ U SURADNJI S BOTANIČKIM VRTOM PMF-a

Nastavlja se prošlogodišnji projekt s konkretnim aktivnostima sijanja i sađenja povrtlarskih kultura. Učenici će proširiti znanje iz prirode i društva, učiti na konkretnom materijalu, te osvijestiti važnost zdrave prehrane i očuvanja prirode .

Učenici : 1.-4.razred; voditeljica – učiteljica Sanela Škevin

 

„TRI GENERACIJE ZDRAVLJA“

Kroz projekt učenici će razgovarati sa svojim bakama i djedovima, roditeljima i učiteljima o načinu života u  doba njihovog djetinjstva, proučavati stare igre , pripremati jednostavne obroke u školi. Cilj je usporediti način života i navika nekada i danas, te osvijestiti kako prehrana, boravak u prirodi i tjelesna aktivnost pomažu očuvanju čovjekovog zdravlja.

Učenici: 1.-4. razred  ; voditeljice – učiteljice RN

 

„SLIKOVNICA O VOĆU I POVRĆU“

Cilj ovog podprojekta je izraditi slikovnice u kojima će glavni likovi biti voće i povrće, a kojima ćemo promovirati zdravu prehranu i zdrav način života kroz dječji likovni i pisani izraz.

Učenici: 1. -3.razred ; voditeljice – učiteljice RN

 

„KARTICE ZDRAVLJA“

Niži će razredi u ovom projektu sami pisati „Kartice zdravlja“ s poslovicama i uputama za zdravi način života. Učenici će te kartice držati na razrednom panou i dva puta tjedno birati po jednu koje će se taj dan pridržavati. Na taj će način razvijati zdrave navike i pozitivnu sliku o sebi.

Učenici: 1.-4.razred; voditeljica – učiteljica Sanja Karl

 

„JUTARNJA GIMNASTIKA“

Kroz ovaj projekt učenici će  popularizirati izreku „U ZDRAVOM TIJELU ZDRAVI DUH“. Jednom tjedno na školskom ćemo igralištu ili u blagovaoni prije nastave organizirati zajedničku tjelovježbu u trajanju od 10 minuta uz muziku.

Svi zainteresirani učenici; voditeljica učiteljica Sanja Karl.

 

„ACQUA CORNER“

Svaki razredni odjel će imati kutiće s vodom gdje će moći konzumirati vodu za piće, a učiteljice će ih poticati na konzumiranje što više vode i što manje nezdravih napitaka. Kroz taj će projekt osvijestiti važnost konzumacije vode na dnevnoj bazi.

Učenici : 1.-4.razred; voditeljica – učiteljica Sanja Karl

 

PRAVILNA PREHRANA

Učenici će se kroz ovaj projekt upoznati s namirnicama važnim za njihovo zdravlje, kušati raznolike namirnice , naučiti nove oblike pripreme voća i povrća. Zorno će povezati teoriju i praksu, podizat će se ekološka svijest učenika te briga za svoje zdravlje.

Učenici 3.a razreda i njihove učiteljice

 

EKO PROJEKT „ŠARENI ČEPOVI“

Učenici će se kroz ovaj projekt upoznati s potrebom očuvanja okoliša i recikliranja otpada. Tijekom godine prikupljat će se čepovi s plastične ambalaže od kojih će se za Dan planeta Zemlje izraditi slike Zemlje. Učenike će se motivirati za trajni ekološki pristup i kreativno stvaralaštvo.

Učenici svih razreda; voditeljica- učiteljica Henrieta Herjavec Rubčić

 

BOOKMARKER

Cilj projekta je suradnjom na grafičkom i likovnom oblikovanju bookmarkera s učenicima drugih zemalja upoznati njih i njihove simbole, te ih osposobiti za samostalno kreativno izražavanje. Isti će se koristiti kao suvenir i razmjenjivati s partnerima u projektu.

Učenici 4.-6.razred; voditeljica – knjižničarka Iskra Osmančević

 

TRADICIONALNA BAJKA – RADIONICA

Kroz ovaj projekt učenici će razvijati, njegovati  i promicati tradicijsku kulturu i njene vrednote. Proučavat će  hrvatske tradicionalne bajke, te izabrati jednu i dramatizirati je. Bajka će biti izvedena na Comenius susretu u Portugalu. Učenici će razvijati komunikacijske vještine, kreativnost i maštu, kao i komunikaciju na engleskom jeziku.

Učenici 3.-5.razreda; voditeljica – knjižničarka Iskra Osmančević i učiteljice RN

 

HUMANITARNI PROJEKT

Učenici će kroz nekoliko humanitarnih akcija kroz godinu osvijestiti potrebu pomaganja i solidarnosti s potrebitima. U školi će se organizirati prikupljanje i doniranje zapakirane hrane. Time će se obilježiti Dani kruha, Božić i Uskrs.

Učenici svih razreda i karitativne grupe; voditeljica – vjeroučiteljica Iva Dorić

 

OSTALI PROJEKTI

ČITANJE NA GLAS

Kroz ovaj će se projekt razvijati interes za čitanje i stvarati čitalačke navike. Učenici će ovladati razgovijetnim i jasnim čitanjem, razumjeti pročitani tekst, bogatiti rječnik i razvijati govornu izražajnost.

Učenici 5.razreda; voditeljica – učiteljica HJ Marcela Boban i knjižničarka Iskra Osmančević

 

OBILJEŽAVANJE 130.OBLJETNICE ROĐENJA IVANA MEŠTROVIĆA

Učenici će se upoznati s likom i djelom poznatog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića, te posjetiti galeriju i njegove spomenike. Kroz to će razvijati , njegovati i promicati tradicijsku kulturnu baštinu i svijest o umjetničkim vrednotama kiparskog izraza, te provoditi istraživačku nastavu.

Učenici 5.-8.razreda; voditeljica_ Učiteljica likovne kulture Darija Odorčić Matijević

 

PREVENCIJA NASILNIČKOG PONAŠANJA „UČINI NEŠTO“

Kroz praktične radionice učenici će savladati tehnike sprječavanja nasilničkog ponašanja, učiti nenasilno rješavanje sukoba, osvijestiti osjećaj vlastite vrijednosti i usvojiti strategije podrške. Na taj će se način također  prevenirati razvoj poremećaja u ponašanju i stvaranja ovisnosti. Radionice se odnose na slijedeće ponašanje: svađanje, ogovaranje, tučnjavu, nasilništvo i pritisak vršnjaka.

Učenici 4.-8.razreda; voditeljica – psihologinja Irena Rasonja

 

ODGOJ ZA HUMANE VREDNOTE

Ovaj projekt provodimo u školi već nekoliko godina. Cilj je poticati i razvijati humani i humanitarni svjetonazor učenika  i socijalnu osjetljivost,  potaknuti ih na razmišljanje o različitostima (fizičkim i kognitivnim), usvajati pravila lijepog ponašanja u komunikaciji.

Učenici će posjetiti Tiflološki muzej, neku od ustanova za djecu s teškoćama u razvoju ili karitativnu ustanovu. Prikupljat će se novčana sredstva ili igračke i druge potrepštine za humanitarne akcije. Prezentirat će se i usvajati pravila lijepog ponašanja u svim životnim situacijama.

Sudionici: svi učenici i učitelji škole

 

BLAŽENI ALOJZIJE STEPINAC – SVJEDOK VJERE

Učenici koji pohađaju nastavu vjeronauka upoznat će život blaženika i važnost vjere u njegovu životu. Posjetit će muzej i grob blaženika u zagrebačkoj katedrali. Sami će istraživati i proširivati svoje znanje, te prepoznati važnost dobrog primjera vjere  i života u vjeri.

Učenici 5.-8.razred , vjeroučiteljica Iva Dorić

 

 

 

   

 

preskoči na navigaciju